Piept de pui cu legume la tigaie

Piept de pui cu legume la tigaie

Cu o garnitură de orez, pieptul de pui cu legume este potrivit pentru o cină în familie. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi nici timpul de preparare nu îţi va da mari bătăi de cap.

Ingrediente

800 grame piept de pui tăiat;
1 ceapă roşie;
cozile de la 3 cepe verzi;
1 ardei gras roşu;
10 roşii cherry;
suc de roşii sau roşii în bulion;
2 morcovi potriviţi;
1 legătură de pătrunjel;
ulei de măsline;
sare;
piper.

Mod de preparare

Dificultate: medie · Nr. porţii: 4
Pieptul de pui se taie fâşii de 1 cm grosime şi se pune în tigaia încinsă împreună cu uleiul de măsline, sarea şi piperul. Se prăjeşte la foc iute timp de 5 minute, după care se adaugă morcovii, tăiaşi bastonaşe subţiri de circa 1 cm lungime. Când morcovii încep să se înmoaie se adaugă ceapa, tăiată rondele si ardeiul gras, tăiat în felii subţiri. Roşiile cherry se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime şi se adaugă după ce ardeiul şi ceapa au început să se înmoaie. Se adaugă trei sau patru roşii în bulion sau o jumătate de cutie de suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc potrivit timp de 10 minute.
Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tăiat potrivit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s