Piept de pui cu legume la grill


visurat.ro


Ingrediente (nu pun cantitatile pentru ca faci cat crezi ca mananci):
piept de pui
ardei gras
vinete
dovlecei
rosii
Condimente:
sare dupa gust
piper alb praf, dupa gust
piper rosu boabe (cam 20 de boabe)
coriandru (cam 30 de boabe)
busuioc (cat iei cu doua degete, trebuie pus destul de putin pentru ca-i foarte aromat)
cimbru (aceeasi cantitate ca si busuiocul)
salvie (presari un pic daca-ti place aroma)
maghiran (la fel ca salvia)
menta (mai putina decat cimbrul)
usturoi (doi catei)
boia de ardei (iute sau dulce, dupa preferinte – cat incape)
oregano (deloc, nici macar sa nu va ganditi sa puneti pentru ca stricati totul)

mod de preparare

Se da un piept de pui mai sanatos:

Se unge cu sare si amestecul de condimente bine pisate. Da’ se unge bine, nu doar sa simta mirosul… Dupa ce l-ati uns, il lasati sa se odihneasca asa vreo ora.

Puneti tigaia grill pe foc si incepeti cu legumele. Intai ardeii grasi, taiati felii si sarati. Ii lasati pana se rumenesc bine si va deshidratati (veti saliva, nu gluma).

Dupa ce s-au copt ardeii, ii bagati intr-o oala de inox cu capac (preferabil ar fi ca oala sa stea langa tigaie, sa primeasca niste caldura sa se mentina calzi si sa se inmoaie calumea) si puneti rosiile.

Rosiile nu trebuie sa stea prea mult pentru ca se fac terci. Cand au aparut urme de gratar pe ele pot fi scoase si asezate in aceeasi oala cu ardeii. In locul lor puneti dovleceii si vinetele.

Dupa ce ati terminat si cu vinetele si dovleceii (si i-ati bagat in aceeasi oala cu restul legumelor) puneti bucatile de pui (aici e partea in care latra cainii, iti bat vecinii la usa sau isi bat copiii daca nu raspunzi).

Le intoarceti de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc si se patrund calumea si, cand s-au terminat de prajit, le aruncati peste restul legumelor.

La cererea publicului (si pentru ca mancarea era mult prea sanatoasa) am bagat la final pe grill si cateva bucati de slanina afumata (mie nu-mi place, dar daca restul vor…).

Si, cam asa a iesit mancarea finala:

Se serveste cu furculita si cutitul.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s