prajitura kinder bueno

 

 

Ingrediente prajitura

  • 400 g crema de ciocolata din comert
  • 250 g biscuiti simpli
  • 250 g frisca
  • o lingura cacao

Pentru blat

  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri pesmet
  • un praf de copt
  • 120 g miez de nuca

Pentru crema

  • 8 galbenusuri
  • un plic budinca de cocos sau de vanilie
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • un pachet margarina
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare reteta

Bati albusurile spuma tare cu zaharul, adaugi uleiul treptat si incorporezi pesmetul cu praful de copt amestecand de jos in sus.
Torni compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Pui miezul de nuca taiat bucatele deasupra si introduci tava la cuptor, la foc mic, pana-si schimba usor culoarea. Scoti blatul din cuptor, desprinzi hartia si, cat este fierbinte, intinzi crema de ciocolata.
Pentru crema, amesteci toate ingredientele, mai putin margarina si cacaua, si le fierbi, la foc mic, pana se ingroasa.
Lasi sa se raceasca foarte bine, dupa care incorporezi margarina moale si imparti crema in doua.
Una ramane galbena, iar a doua o mixezi cu 2 linguri de cacao.
Peste blatul cu crema de ciocolata pui crema galbena, asezi biscuitii unul langa altul si intinzi crema cu cacao.
Acoperi cu frisca si presari cacaua. Dai la rece 2-3 ore inainte sa o servesti.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s