Pasca cu ciocolata

Ingrediente:
aluat: 350 g faina, 150 g unt, 2-3 linguri zahar pudra, 2 linguri smantana, 1 galbenus, sare, 1 lingurita praf de copt
crema: 2 pahare de zahar, 0,5 l lapte, 5 oua, 50 g unt, 50 g cacao, 4 linguri de faina

Mod de preparare:
Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat din care se intinde o foaie. Se unge cu ulei o tava de pasca si se tapeteaza cu faina. Se aseaza foaia de aluat in tava, inclusiv pe marginile tavii.

Crema: se bat 2 oua cu un pahar de zahar. Se adauga jumatate din lapte si apoi se incorporeaza faina si cacaua. Se pune si restul de lapte si se pune la foc mic, amestecandu-se pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la racit. Separat se freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se topeste. Se zbat cele 3 albusuri ramase si se incorporeaza in galbenusuri. Compozitia aceasta se amesteca in compozitia fiarta. Crema rezultata se toarna in tava, se taie marginile aluatului ca sa aiba un aspect frumos si se da la cuptor pe care trebui sa-l avem incalzit deja. Se lasa la cuptor cam o ora si jumatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s