Tarta cu spanac si mozzarella

Tarta cu spanac si mozzarella din: spanac, oua, mozzarella, ricotta, frunze de oregano, sare, piper, margarina, apa, otet si faina.

Tarta_cu_spanac_si_mozzarellaIngrediente:

  • 500 g spanac
  • 7 oua
  • 80 g mozzarella/parmezan
  • 400 g ricotta
  • frunze de oregano
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 1 pachet de margarina
  • 7 linguri cu apa
  • 1 lingura cu otet
  • 350 g faina

Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământă până ce se omogenizează şi nu se mai prinde de mâini. Pune-I în folie şi lasă-l la frigider măcar o oră. Opăreşte spanacul 2-3 minute în apă cu sare, scurge-l şi trece-l printr-un jet de apă rece, apoi lasă-l din nou la scurs.
Intr-un castron, amestecă două ouă cu mozzarella, ricotta, câteva frunze de oregano tocate (sau o linguriţă rasă cu oregano uscat), sare şi piper proaspăt măcinat. Adaugă spanacul şi amestecă. Imparte aluatul în două şi întinde două foi după mărimea tăvii de copt. Aşază una din ele în formă, toarnă amestecul de spanac. Nivelează cu o furculiţă.
Din loc în loc, pune patru ouă fierte separat. Acoperă cu a doua foaie de aluat, răsuceşte marginile şi unge deasupra cu ou bătut. Dă la cuptorul încins pentru o oră sau până ce tarta capătă culoarea aurie.

Tarta cu spanac si mozzarella

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s