Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin

Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper negru si sare.

Ingrediente:

  • 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate, dar cu piele (aproxi­mativ 1,2 kg)
  • 6-8 fire de rozmarin
  • 3-4 felii de costiţă, fără os şi şoric
  • 2-3 căţei de usturoi
  • două linguri de unt
  • o lingură de ulei de floarea-soarelui
  • o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat
  • o linguriţă de sare

Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi pulpele de curcan, apoi şter- geţi-le cu o cârpă curată şi uscată. Tă­iaţi căţeii de usturoi feliuţe subţiri, iar costiţa şuviţe subţiri. Folosindu-vă de un cuţit cu vârful subţire şi de degete, introduceţi feliuţe de usturoi, fire de rozmarin şi şuviţe de costiţă sub pielea pulpelor, apoi presăraţi-le cu sare $i piper şi ungeţi-le cu unt.
Stropiţi o tavă mică sau un vas Jena cu ulei şi aşezaţi pulpele în ea, apoi introduceţi-o în cup­tor pentru 35-40 de minute. După ce pulpele s-au rumenit frumos şi sunt bine pătrunse, tăiaţi-le felii şi serviţi-le cu salată verde sau murături.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s