Peşte la cuptor dobrogean

Peşte la cuptor dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:

    Peste_dobrogean
  • 1-2 pesti (circa 2 kg)
  • 4 ardei grasi
  • 3-4 rosii
  • 2 capatani de usturoi
  • 200 ml ulei
  • 50 g pasta de rosii
  • 2-3 lamai
  • 100 ml vin alb sec
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare:
Eviscerezi peştele, îl cureţi bine, îl speli, apoi îl aşezi într-o tavă şi îl condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust. Cureţi ardeii şi usturo­iul, le tai fâşii şi le presari peste peşte, apoi torni deasupra uleiul. Dai la cuptor circa 15 minute, apoi scoţi tava, pui deasupra roşiile tăiate felii, pasta de roşii diluată şi vinul.
Dai iar la cuptor, cca 10 minute. Serveşti peştele fierbinte, garnisit cu felii de lămâie şi pătrunjel verde tocat, presărat deasupra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s