Mancarica picanta cu piept de curcan

Mancarica picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel.

Ingrediente:

    Mancarica_picanta_cu_piept_de_curcan
  • 600 g piept de curcan
  • 3 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 3 ardei grasi rosii
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml supa de legume sau de pui
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite pasta de ardei
  • 2 lingurite de faina
  • 2-3 ardei rosii iuti
  • patrunjel verde pentru decor

mod de preparare:
Speli carnea, o usuci pe şerveţe­le absorbante de bucătărie şi o tai. Cureţi ceapa şi usturoiul, iar ardeii graşi şi pe cel iute îi speli şi îi cureţi de seminţe şi de codiţe. Tai ceapa şi ardeiul iute mă­runt, pisezi usturoiul şi tai ar­deii cubuleţe.
Incingi ulei într-o tigaie mai ma­re, pui bucăţile de carne la pră­jit împreună cu usturoiul şi le ţii până când carnea s-a rumenit. Adaugi ardeii, ceapa, arde­iul iute şi acoperi totul cu su­pă. Laşi câteva minute, apoi adaugi pasta de ardei. Mai laşi 10-15 minute pe foc. Din când în când poţi încerca pieptul de curcan cu furculiţa să vezi dacă s-a fiert.
Ingroşi sosul cu făina dizolvată în puţină supă rece, condimen­tezi cu sare şi piper, adaugi boiaua şi laşi la fiert ca să se com­bine aromele. Serveşti mânca­rea caldă cu pătrunjel verde to­cat mărunt si însotită de ardei roşu iute.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s