File de salau cu sos de usturoi

File de salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet balsamic, cartofi.
Ingrediente:

  • 8 bucati file de salau
  • ulei pentru prajit
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare
  • piper alb macinat

pentru sos:

  • 2-3 lingurite faina
  • 5-6 catei usturoi
  • 100 g margarina
  • o legatura marar
  • cimbru proaspat

pentru garnitura:

File_de_salau_cu_sos_de_usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 gulii
  • 2-3 lingurite otet balsamic
  • 5-6 cartofi

Mod de preparare:
Se iau bucăţile de şalău, se condi­mentează cu sare şi piper, se trec prin pesmet măcinat şi apoi se pun la prăjit în uleiul încins. Se răsucesc la intervale mici ca să nu se ardă şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie. Cartofii se spală, se şterg bine şi se pun la copt în cuptorul încins. Morcovii şi guliile se rad pe răzătoarea mică şi se pun în boturi separate.
Se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi se potrivesc cu sare şi piper. Separat, se topeşte margarina, se adaujgă făina cernută şi apă fierbinte. Se armestecă uşor, cu o lingură de lemrn ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se presară sare şi piper, după gust, şi la sfârşit, se adaugă usturoiul măci­nat ş:i mărarul tocat mărunt. Se scot cartofii din cuptor, se curăţă, se feliază şi se condimentează cu sare. Fileul de şalău se serveşte cu sosul alb de usturoi, cu garnitura de morcovi, guliile şi cartofii copţi. Se ornează cu cimbru proaspăt.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s