File de dorada cu fenicul si rosii

File de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin, suc de lamaie, busuioc si unt.

Ingrediente:

File_de_dorada_cu_fenicul_si_rosii
  • 300 g file de doradă
  • sare
  • amestec de piper cu coajă rasă de lămâie
  • 1 roşie
  • 2 bulbi de fenicul
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 5 linguri vin alb
  • suc de lămâie
  • 2 fire de busuioc
  • 1 lingură unt rece

Mod de preparare:
Se spală peştele cu apă rece, se usucă cu hârtie absorbantă şi se taie în medalioane. Se con­dimentează pe ambele părţi cu sare şi amestec de piper cu coajă de lămâie. Se taie capacul de la roşie, se opă­rește, apoi se curăţă de pieliţe şi seminţe şi se taie fâşii.
Se taie bulbii de fenicul în do­uă, se îndepărtează cotorul, a­poi se taie în segmente. Se încing 2 linguri de ulei în tigaie, se sotează feniculul 3 min. pe toate părţile, se adaugă 2 lin­guri de apă şi se înăbuşă acoperit 5 min., până devine moale.
Într-o altă tigaie se încinge restul de ulei; se prăjește peştele 2-3 min. Se adaugă vinul, se acoperă şi se lasă la foc mic până se termină şi legumele. În tigaia cu fenicul se adaugă roşiile, sare şi piper şi se mai lasă pe foc, neacoperit, 2 min.  Se toacă frunzele de busuioc şi se adaugă, cu untul, peste peşte.
Peştele în sos şi feniculul fiert se așază pe farfurii calde și se servesc imediat.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s