stufat viţel


Ingrediente stufat viţel
1 kg carne de viţel
3-4 legături de ceapă verde
3-4 legături de usturoi verde
1 ceapă uscată
1 morcov
100 g bulion de roşii
200 ml vin alb
1 lingura cu făină
1 linguriţă cu zahăr
sare
piper
boia
ulei
Pentru marinată
250 ml oţet de vin
4 linguri cu vin alb
3 frunze de dafin
10 boabe de piper
10 boabe de ienupăr

stufat vitel

Mod de preparare stufat viţel
Da într-un clocot oţetul, adăugă vinul, condimentele şi toarnă fierbinte peste bucată de carne curăţată de pielite. Când s-a răcorit, baga la frigider
pentru cel puţin 24 de ore. Taie carnea în bucăţi potrivite şi înăbuş-o în ulei încins împreună cu morcovul feliat. Scoate carnea şi în uleiul rămas
adăugă ceapă uscată tăiată mărunt, apoi faina. Stinge totul cu bulionul îndoit cu apă şi boiaua de ardei (după gust).
Separat, taie beţişoare ceapă şi usturoiul verde. Căleşte-le în puţin ulei şi stinge cu vinul. Adăugă carnea şi ceapă uscată călită. Potriveşte gustul de sare, piper, zahăr şi lasă să mai fiarbă o jumătate de oră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s