stufat 8 retete

  Reţetă stufat viţel
Ingrediente stufat viţel
1 kg carne de viţel
3-4 legături de ceapă verde
3-4 legături de usturoi verde
1 ceapă uscată
1 morcov
100 g bulion de roşii
200 ml vin alb
1 lingura cu făină
1 linguriţă cu zahăr
sare
piper
boia
ulei
Pentru marinată
250 ml oţet de vin
4 linguri cu vin alb
3 frunze de dafin
10 boabe de piper
10 boabe de ienupăr

stufat vitel

Mod de preparare stufat viţel
Da într-un clocot oţetul, adăugă vinul, condimentele şi toarnă fierbinte peste bucată de carne curăţată de pielite. Când s-a răcorit, baga la frigider
pentru cel puţin 24 de ore. Taie carnea în bucăţi potrivite şi înăbuş-o în ulei încins împreună cu morcovul feliat. Scoate carnea şi în uleiul rămas
adăugă ceapă uscată tăiată mărunt, apoi faina. Stinge totul cu bulionul îndoit cu apă şi boiaua de ardei (după gust).
Separat, taie beţişoare ceapă şi usturoiul verde. Căleşte-le în puţin ulei şi stinge cu vinul. Adăugă carnea şi ceapă uscată călită. Potriveşte gustul de sare, piper, zahăr şi lasă să mai fiarbă o jumătate de oră.

  Reţetă stufat miel cu spanac
Ingrediente stufat miel cu spanac
2 linguriţe ulei de măsline
6 cepe verzi, tăiate fin
3 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri
2 ardei graşi galbeni, tăiaţi beţişoare
450 g file de miel fără os, tăiat fâşii
1 ¼ cana roşii tăiate, din conservă
¾ linguri ta sare
¾ linguriţă ghimbir măcinat
2 pachete (300 g fiecare) de spanac tocat îngheţat, dezgheţat şi scurs
¾ cana iaurt simplu degresat
1 lingură făină

stufat miel cu spanac

Mod de preparare stufat cu miel şi spanac:
Într-o cratiţă de teflon sau o caserolă termorezistenta, se încinge uleiul la foc potrivit. Se adăugă ceapă verde şi usturoiul şi se ţin pe foc, amestecând des, 2 minute sau până când ceapă devine fragedă.
Se măreşte puţin focul, se adăugă ardeiul gras şi se ţine pe foc 2 minute sau până devine crocant-fraged. Se adăugă mielul, roşiile şi ghimbirul şi se mai ţin pe foc 3-4 minute sau până când carnea nu mai este roz.
Se adăugă spanacul şi se ţine pe foc 2 minute sau până se încălzeşte şi devine fraged.
Într-un castronel, se amestecă iaurtul şi făină. Se adăugă în cratiţă, se amestecă şi se ţin pe foc 2 minute sau până se absorb bine în spanac.

Reţetă stufat cu praz cu măsline
Ingrediente stufat cu praz cu măsline
3 fire praz (aprox. 1/2 kg)
200 g măsline
200 g roşii cubuleţe
1/2 pahar vin
un pahar apă
un ardei
o ceapă
2 cuburi concentrat legume
o linguriţă boia dulce
o linguriţă măghiran
o legătură pătrunjel
4 linguri ulei
sare şi piper

Mod de preparare stufat cu praz şi măsline
Tăiem prazul rondele de grosimea unui deget, tocam ceapă şi ardeiul apoi le punem pe toate la călit pentru câteva minute în cele patru linguri de ulei încins. Adăugăm paharul cu apă şi lăsam legumele la foc mediu până când se pătrunde prazul – aproximativ un sfert de oră.
Apoi punem în mâncare vinul, roşiile şi condimentele. Mai lăsăm mâncarea de praz la foc mediu încă un sfert de oră. În cazul în care mâncarea scade prea mult şi aveţi impresia că rămâneţi fără sos, problema se poate remedia imediat adăugând câteva linguri de apă.
Atunci când mâncarea de praz este aproape gata, vom adăuga măslinele. Dacă puneţi măsline cu sâmburi, atunci puneţi puţin mai multe deoarece eu am pus măsline fără sâmburi. Se mai ţine pe foc încă cinci minute, apoi se pune pătrunjelul tocat şi ne-am ales cu o delicioasă mâncare de praz cu măsline.

. Reţetă stufat de curcan
Ingrediente stufat de curcan
1 kg carne de curcan
12-13 fire de ceapă verde
12-13 fire de usturoi verde
250 ml suc de roşii
sare, piper
5 linguri de ulei

stufat curcan

Mod de preparare stufat de curcan
Carnea de curcan se rumeneşte în 4-5 linguri de ulei. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt. Se lasă să se călească totul 3-4 minute, după care adăugăm sosul de roşii.
Potrivim de sare şi piper şi lăsăm să fiarbă aproximativ 40 de minute. Când este gata, se stinge focul şi se presară o legătură de verdeaţă deasupra. Se poate servi cu mămăligă

  Reţetă stufat cu mazăre şi ciuperci
Ingrediente stufat cu mazăre şi ciuperci
1 kg mazăre păstăi
200 g ciuperci proaspete
15 fire de usturoi verde
18 fire de ceapă verde
3 roşii
4 ouă fierte tari
5-6 ardei graşi
7-8 linguri ulei
o legătură mărar
sare, piper
200 g franzelă pt crutoane

Mod de preparare stufat de mazăre cu ciuperci
Se curăţa legumele, se spală, apoi se taie ceapă verde şi usturoiul în bucăţi de 3-4 cm lungime, roşiile şi ciupercile se taie felii şi ardeii inele. Boabele de mazăre se desfac din păstăi, se spală şi se pun la fiert pentru 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi le strecoriu bine.
Se pun apoi într-o cratiţă cu ulei mazărea opărită, ceapă, usturoiul, ardeii , ciupercile şi 300-400 ml apă sau supa preparată cu ub cub concentrat de condiment. Se dă mâncarea la cuptor, la foc potrivit până scade zeama.Când legumele s-au înmuiat, se adăugă roşiile, se potriveşte după gust cu sare şi piper şi se mai da la cuptor pentru încă 25 minute.
Când este gata presari mărarul tocat şi se lasa mâncarea deoparte. Se taie apoi feliile de pâine bucăţele şi le ţii la cuptor 10-15 minute. Se serveşte mâncarea caldă, cu crutoane alături.

  Reţetă stufat cu carne de porc
Ingrediente stufat cu carne de porc
1 kg pulpă de porc ( sau carne de miel, piept de pui, ciocanele după preferinţa )
2-3 legături de ceapă verde
2-3 legături de usturoi verde
o legătură de mărar verde
o legătură de pătrunjel verde
200 g roşii decojite în bulion
sare
piper
delikat de legume
ulei

stufat porc

Mod de preparare stufat cu carne de porc
Carnea se taie cubuleţe, se spală, se zvântă pe un prosop absorbant, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit în ulei.
Când începe să se rumenească, se scoate cu o paletă, se pune într-o tavă pentru cuptor, iar în uleiul în care s-a prăjit carnea, se adăugă ceapă şi usturoiul tăiate în rondele de cca 1 cm şi se călesc.
Când acestea s-au călit, se adăugă roşiile, delikat de legume şi puţină apă şi se lăsă în continuare la înăbuşit. Aceasta compoziţie gata pregătită, se răstoarnă peste carnea din tava, se presara verdeaţă tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper, dacă mai e cazul se mai adăugă puţină apă, şi se băgă la cuptor pentru cca 35-40
 de minute.

  Reţetă stufat de iepure
Ingrediente stufat de iepure
1 kg carne de iepure
4 legături de ceapă verde
4 legături de usturoi verde
o ceaşcă de ulei
o lingură de bulion
sare, piper

stufat iepure

Mod de preparare stufat de iepure
Carnea se curată, se spală şi se ţine câteva ore în apă cu oţet, după care se clăteşte bine cu apă rece, se porţionează şi se pune la fiert în apă călduţă, adunându-se spumă când este cazul.
Ceapă şi usturoiul, alese să fie cât mai fragede, se curată, se spală şi se taie în bucăţele de câte 3-4 centimetri lungime, apoi se pun la înăbuşit într-o cratiţă acoperită, în zeama de carne clocotită, cu ulei. După ce s-au înmuiat, se pune carnea, apoi bulionul, sare şi piper, introducând cratiţa la cuptor, la foc mediu, să scadă

.
  Reţetă stufat mânzat catalan
Ingrediente stufat mânzat catalan
600 g pulpa de mânzat, tăiată bucăţi
100 g slănină
50 g untura sau ulei
2 căţei de usturoi
2 cepe
2 roşii
1 morcov
1 cartof
1 pahar de vin roşu
30 g ciocolată menaj
1 lingura de făină de porumb
1 vârf de cuţit de scorţişoară
1 ţelină
pătrunjel
foi de dafin
cimbrişor
măghiran
sare

stufat catalan

Mod de preparare stufat mânzat catalan
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bucăţele mici roşiile, morcovul şi ţelină. Curăţaţi ceapă, ta-iati-o inele, apoi curăţaţi şi tocaţi usturoiul Spălaţi şi decojiţi cartoful, tăiaţi-l bucăţi mici; rupeţi bucăţi ciocolată menaj.
Tocaţi slănină şi puneţi-o într-o crăticioara împreună cu untură. Daţi-le la foc mic şi, când slănină e bine rumenita, adăugaţi pulpa de vită şi potriviţi de sare. După câteva minute puneţi şi roşiile, cartoful, ceapă, morcovul, ţelina, usturoiul, ierburile aromatice şi scorţişoară.
Daţi focul mic, stropiţi cu vinul şi adăugaţi ciocolată. lăsaţi totul să se facă timp de circa 1 oră.
Diluaţi o lingură de făină de porumb în puţină apă rece, puneţi-o peste carne şi lăsaţi sosul să scadă până va fi dens şi cremos.
Serviţi ornând farfuria cu câteva frunze de pătrunjel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s