Drob de pui

Asadar, pentru astazi…drob de pui. Reteta este mai usoara decat cea cu miel, si este utila mai ales pentru cei carora le place drobul, fiind o mancare foarte placuta pentru primavara, insa nu vor sa manance miel.

Ingrediente

– 500 gr ficat calit
– 300 gr pipote si inimi inabusite
– 2 cepe albe date prin masina de tocat sau rase pe razatoarea mica
– 2-3 legaturi de ceapa verde taite marunt
– 2 legaturi de usturoi verde taiate marunt
– 2 legaturi de patrunjel verde taiat marunt
– 2 legatri de marar taiate marunt
– 5 oua

Mod de preparare

-Pipotele si inimiel se inabusesc in apa cu putin ulei.Fictul se caleste putin in apa si ulei, in tigaie.
-Cand toate maruntaiele de racesc se taie marunt.
– Se taie ceapa verde si usturoiul verde…se foloseste mai mult din partea alba decat din cea verde
– Se toaca mararul si patrunjelul
– Se calesc ceapa si usturoiul verde in uleiul pe care l-am folosit la calitul ficatului, se mai adauga ulei daca este cazul.
– Se adauga peste acestea de mai sus, patrunjelul si mararul, si se mai calesc si ele putin in acest ulei de la ficat.
– Se amesteca toate cele de mai sus intr-o cratita mai mare.Se adauga si ceapa alba rasa si cele 5 oua batute.
-Se aduga sare si piper dupa gust.Se poate folosi si condiment de drob, cumparat special, daca aveti.Daca nu, este foarte bine si numai sare si piper.
– Se pune amestecul in yenna unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa lasa 1 cm distanta fata de margine pentru ca se umfla.
– Se bate un ou deasupra pentru fata.
– Se pune la cuptor cam 45 de minute

 
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s