Detoxifiere rapidă după mesele îmbelşugate

Cauzele, identificate de către specialiştii în domeniu, ale unor afecţiuni precum psoriazisul, obezitatea şi dezechilibrele psiho-afective se regăsesc în incapacitatea corpului de a elimina corect deşeurile metabolice, printre care enumerăm urina, fecalele, dioxidul de carbon, radicalii liberi etc.

„Zilnic suntem asaltaţi de patru tipuri de toxine: cu origine fizică – radiaţiile, câmpurile electromagnetice -, cu origine chimică – medicamentele, cosmeticele -, cu origine biologică – alimentele falsificate – şi cu origine psihologică, aici fiind vorba despre mult-incriminatul stres”, ne spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, care subliniază că agresiunea continuă, zilnică, a acestor tipuri de toxine asupra organismului, determină îmbătrânirea precoce a indivizilor lumii moderne, tinerii fiind asaltaţi de boli altădată specifice vârstei a treia.

Astfel, în acest context, luând în considerare faptul că pe durata întregului an organismele noastre sunt oricum supuse unui bombardament zilnic de toxine, generat în primul rând de alimentele cu care ne hrănim şi care sunt modificate genetic şi pline de E-uri, iar mai apoi de stresul cotidian al luptei pentru supravieţuire, ne-am gândit că acum, pe durata Sărbătorilor de iarnă, trebuie să ştim cum să ne ajutăm organismul să facă faţă surplusului alimentar bazat pe un exces de proteine animale, provenite desigur din alimentaţia specifică sărbătorilor de Crăciun şi Revelion.

Dacă în mod normal organismul ar trebui să elimine optim aceste toxine prin intermediul rinichilor, intestinului gros, plămânilor şi pielii, din pricina suprasolicitării acestor organe se produc anumite disfuncţii importante în procesul de eliminare a deşeurilor metabolice din corp, semne ale incapacităţii organismului de a derula corect procesele de detoxifiere constând în stări de balonare, constipaţie sau diaree, digestie dificilă, disfuncţii respiratorii şi apariţia afecţiunilor cutanate. Dintre organele menţionate mai sus, intestinul gros sau colonul este primul vizat în declanşarea detoxifierii organice, cu acesta trebuind să începem acest proces.

O reţetă de detoxifiere a colonului, extrem de simplă şi din ce în ce mai folosită în tratamente de către specialiştii în domeniul terapiilor complementare, sună astfel: la 250 ml de ulei de măsline extravirgin se adaugă 2 linguriţe rase de sare amară şi sucul de la o lămâie şi se amestecă, până se omogenizează. Amestecul terapeutic se va bea cu înghiţituri mici, pe stomacul gol, în decurs de 3-4 ore. Asiguraţi-vă că nu veţi pleca nicăieri în ziua efectuării detoxifierii colonului, deoarece acest amestec vă va trimite de mai multe ori la toaletă. Reţeta cu „sare amară”, după cum este cunoscută în popor, are efecte miraculoase în bolile cronice, indiferent de etiologie şi vechime, iar în boli considerate incurabile determină o remisie evidentă a bolii şi chiar o stopare, dacă, după detoxifiere, se ţine timp de 3-6 luni şi un regim alimentar sărac în proteine, prăjeli şi produse rafinate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s