spanac ca la bunica

Avem nevoie de:
– 1 kg de spanac
– cca 1 litru de lapte
– 2 linguri mari de ulei
– o lingura mare de faina
– o capatana de usturoi
– sare

Spanacul se spala, frunza cu frunza si se rupo coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare (se adauga spanacul doar cand apa a inceput sa fiarba, nu deodata cu apa). Se lasa la fiert cca 20 de min – poza 1

Se lasa spanacul sa se raceasca intr-o strecuratoare, astfel incat sa se scurga bine de apa. Apoi se toaca marunt, cat de marunt cu putinta.

Intr-o oala se face ingrosala, respectiv se pun la incins cele 2 linguri de ulei si cea de faina. Este indicat sa nu fie incins uleiul cand adaugati faina, ca sa nu se faca cocoloase

Se adauga peste ingrosala spanacul tocat marunt, usturoiul pisat si se amesteca la foc mic, 5 min- poza 4

La final, se adauga treptat laptele, mestecand continuu.

Sa nu turnati tot laptele deodata! La sfarsit se adauga sare dupa gust si e gata! Se poate manca ca atare sau cu ochiuri de ou:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s