Mancare de urzici cu orez

 
Ingrediente:

2 kg de urzici
100 gr de orez
ulei
2 cepe
2 linguri de faina
3 catei de usturoi
1/2 lingurita de boia de ardei dulce
sare
piper

Mod de preparare:

Urzicile se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pun la fiert in apa clocotita timp de 10 minute. Se pune si putina sare. Intre timp, se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa 2 minute se adauga faina si se mai lasa pe focul mic putin, avand grija sa nu se arda faina. Se adauga apoi un polonic din apa in care au fiert urzicile si se amesteca pana se dizolva eventualele cocoloase de faina. Urzicile fierte se scurg si se toaca marunt. Orezul se fierbe separat in putina apa. Urzicile si orezul se pun peste ceapa calita, se mai adauga putina apa de la urzici si se lasa la fiert 10-15 minute, pana cand au scazut putin. Se sareaza si se pipereaza. Se stinge focul si se adauga usturoiul pisat si boiaua de ardei. Mancarica se poate servi calda sau rece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s