Racituri (piftie) de porc

Ingrediente

 

  1. Pentru 10 portii: 500 g picioare de porc
  2. 1
  3. 250 kg cap de porc
  4. 500 g carne de porc
  5. 150 g ţelină
  6. 150 g morcovi
  7. 150 g ceapa
  8. 75 g usturoi
  9. 50 g sare
  10. 2 ouă fierte.

 

 

Mod de preparare

Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se inlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc.

Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza si se adauga putina apa, ouale se taie felii, capul de porc, picioarele si carnea de porc se fierb in apa rece cu sare.

Dupa spumare, se adauga zarzavatul si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase.

Carnea, curatata de pe oase (cap si picioare), se pune in portii, in farfurii sau forme decorate cu felii de oua si de morcov taiate cit mai frumos. Supa se lasa sa se raceasca si se strecoara.

Se adauga usturoiul strecurat. Supa astfel pregatita se toarna peste carne in farfurii sau in forme.

Se pastreaza la rece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s