Pastrav cu rozmarin, usturoi si lamaie

 

 

 

Pastrav cu rozmarin

pastrav 1Pentru astazi o reteta usora din toate punctele de vedere: usor de preparat, usor de mancat si digerat. O reteta hipocalorica asadar, cu peste de munte si gust de mare (Mediterana), pentru cuptor sau gratar.

 

Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente pentru 2 portii:
2 pastravi de dimensiuni medii
4 linguri de ulei de masline
1 lamaie
2 catei de usturoi
2 crengute de rozmarin
sare
piper
Preparare:
1. Incingeti cuptorul la 200 de grade.
2. Curatati pestii si stergeti-i cu un prosop curat.
3. Curatati usturoiul si taiati-l rondele.
4. Spalati lamaia bine si taiati-o felii.
5. Pregatiti doua bucati de hartie de pergament sau de aluminiu, suficient de mare incat sa puteti impacheta etans un peste in ea.
6. Ungeti folia cu ulei de masline, presarati-o cu putina sare si piper.
7. Pozitionati pastravul in mijloc si umpleti-l cu felii de lamaie, 1 crenguta de rozmarin si rondele de usturoi.
8. Sarati si piperati usor pestele si stropiti-l cu ulei de masline.
9. Impachetati etnas pestele.
10. Introduceti pastravii la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
11. Scoateti pestele din cuptor, desfaceti cu grija folia deoarece va elibera aburi, si serviti-l ca atare – presarat cu patrunjel tocat fin – pentru a pastra sucurile.
Pastravul cu rozmarin si usturoi se serveste fierbinte, cu garnituri de legume sotate sau fierte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s