Pastrav cu legume la cuptor!

Imi place mult pastravul, e un peste tare gustos pe care il prepar in mai multe feluri… care mai de care mai gustoase…dupa retetele unor culinarese tare iscusite…:P

pestele a fost tare bine facut si l-am scos mai greu pe farfurie, nu am reusit sa-l prezint asa cum se cuvine!

reteta este pt 2 persoane dar eu am facut cu jumatate din ingrediente

2 pastravi
2 ardei grasi colorati
300 gr. ciuperci
1 ceapa tocata
2 rosii depielitate, taiate cubulete
50 gr. unt
2 lg ulei masline
3-4 catei usturoi
100 ml vin
1 lamaie
verdeata: marar, patrunjel
sare
piper

ardeii, rosiile, ceapa, ciupercile se toaca…

usturoiul se da pe razatoare, se amesteca impreuna cu uleiul de masline, vinul si zeama de lamaie… eu a pus mai mult vin si a iesit compozitia mai lichida!


pestele se curata, se cresteaza cu un cutit…

se tapeteaza o tava cu folii de aluminiu… se pune pestele in tava…


se pensuleaza bine cu emulsia de usturoi…

legumele se pun langa/peste peste… se pune untul peste legume…

apoi se presoara verdeata tocata marunt…

se acopera bine cu folie… si se da la cuptorul preincalzit timp de 25-30 min…

am scos pe farfurie… legumele sunt tare tare delicioase cu un parfum usor de usturoi…

puteti acri cu zeama de lamaie daca vreti, eu asa am facut… si am decorat cu 2 feliute!

iaca si legumele…
recomand un pahar de vin alb…merge strasnic!:D
sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s