Medalion de rechin

Ingrediente:
pt. 2 porţii:
– 600g medalion de rechin;
– 1 lămâie;
– ulei de măsline;
– 1 roşie, 2 ardei graşi roşii, 1 ceapă;
– sare şi piper;
– condimente pt. peşte după gust;
– 2 foi de dafin.
Pt. sos:
– 500g ciuperci champinions;
– 2 ouă;
– 100g smântână;
– 1 ceapă;
– pătrunjel.

Medalion de rechin
Se spală medalionul. Dintr-o lămâie, va trebuie doar 1/4 să stoarceţi. Rosia, ardeiul, se spala şi se tau rondele (roşia) şi feliuţe(ardeiul). Ceapa, se curăţă, se spală şi se taie julien.
Într-o tavă unsă cu uleiul de măsline, aşezaţi medalionul. Stoarceţi 1/4 din lămâie pe medalion, apoi adăugaţi şi condimentele: sarea, piperul şi foile de dafin. Pe lângă el, aşezaţi: roşia, ardeiul şi ceapa. Apoi tava o daţi la cuptor, cca. 45 minute.
Când sunt gata le aşezaţi pe o tavă din care vă veţi servi când sunt toate gata.
Preparare sos de ciuperci:
Ciupercile, se spală şi se zvântă. Dacă nu sunt tăiate, le tăiaţi dv., în feliuţe.
Ceapa şi pătrunjelul, se curăţă, se spală, şi se tau f. mărunt.
Ouăle, se spală, se dezinfectează, si se spală iarăşi.
Ciupercile, ceapa şi ardeul se prăjesc împreună, iar la sfârşit adăugaţi cele 2 ouă şi le mai lăsaţi f. puţin.
Le aşezaţi pe tava unde e şi medalionul.
Peste ciuperci, se poate pune şi smântână.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s