Medalioane de porc cu sos Bearnaise

 

Astazi avem medalioane de porc servite cu un sos picant aromat cu tarhon. Sosul Bearnaise este un sos special pentru carne.
Garnituri recomandate: mazare sau fasole verde fiarta (8-10 minute de la primul clocot al apei) sau sparanghel la gratar.

Ingrediente pentru Medalioane de porc cu sos Bearnaise

1 muschiulet de porc
1-2 linguri ulei
sare, piper negru macinat
Sos Bearnaise
2 galbenusuri de ou
75 gr unt clarifiat
2 fire tarhon
Reductie
100 ml vin alb sec
2-3 linguri otet vin alb
1 lingura ceapa tocata
3 fire tarhon
1/4 lingurita piper negru macinat mare (zdrobit)
Portii: 4

Preparare
  1. Se scoate muschiuletul din frigider si se curata de toate pielitele albe. Se taie felii de 2 cm grosime (socotiti 2-3 felii de persoana; in poze apar doar 5 felii taiate din jumatate de muschiulet). Se presara cu sare (un pic mai multa decat in mod obisnuit) si se lasa la temp. camerei 1 ora.
  2. Intre timp se pun toate ingredientele de la reductie intr-o craticioara. Se fierbe pana ramane doar o lingura de lichid. Se strecoara reductia printr-o sita fina si se lasa sa se racoreasca.
  3. Se topeste untul clarifiat.
  4. Se pun galbenusurile impreuna cu reductia intr-o craticioara. Se pun pe abur si cu un tel se bat galbenusurile pana se ingroasa si curg de pe tel in fir gros (putin peste 5 minute).
  5. Se stinge focul sub craticioara cu abur si incet incepeti sa adaugati in crema de galbenusuri untul topit (in fir subtire, ca uleiul la maioneza). Adaugati frunzele de tarhon tocat si f. putina sare in sos.
  6. Sosul e gata, dar il pastrati pe abur pana la servire. Daca in momentul servirii s-a ingrosat un pic adaugati 1-2 lingurite apa si amestecati. Cu putina apa puteti sa dati ce consistenta doriti sosului (sa ramana mai gros, cat sa stea pe lingura sau sa fie mai subtire, sa curga). In aceasta reteta l-am lasat fara apa, ca sa-l pot spritza frumos pe carne. Daca insa l-as fi turnat pe legume (fasole verde de exemplu) l-as fi subtiat un pic.
  7. Se incing 1-2 linguri ulei intr-o tigaie larga. Se presara medalioanele de porc cu piper negru macinat. Se prajesc in tigaie cate 2.5-3 minute pe fiecare parte. Daca aveti timp si chef puteti prinde medalioanele cu un cleste si sa le prajiti cateva secunde si pe margini, de jur imprejur.
  8. Se scot medalioanele pe o farfurie si se lasa sa stea 5 minute.
  9. Se servesc medalioanele de porc cu sos Bearnaise.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s