Gustare romaneasca pe pat de mamaliga

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Timp preparare:
    50 minute
  • Numar portii:
    4
  • Dificultate
    Mediu

Ingrediente Gustare romaneasca pe pat de mamaliga:

  • 150 g malai
  • 1 cub concentrat de legume
  • 4 oua
  • 6 felii kaizer
  • 1 carnat semiafumat sau cabanos
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 fir de praz
  • 2 rosii
  • 2 linguri bulion
  • 1 legatura patrunjel
  • 10 g unt
  • un varf de lingurita de zahar
  • un varf de lingurita de boia
  • sare
  • piper

Gustare romaneasca pe pat de mamaliga, Nota 5.0 din 5 bazat pe 6 voturi

Rating: 5.0/5 (6 votes cast)

Daca va este pofta de o mancare romaneasca cu mamaliga, legume calite, kaizer si oua ochiuri, puteti incerca sa gatiti acest preparat. L-am mai intalnit in zonele de munte si la restaurantele cu specific romanesc si sincer….imi era dor sa mai mananc asa ceva.
Iata poza cu ingredientele:

Incepeti mai intai prin a pune apa la fiert pentru mamaliga. Adaugati in ea cubul de concentrat de legume. Cand apa a fiert, adaugati malaiul in ploaie si amestecati cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Lasati-o sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi. Trebuie sa aveti grija ca mamaliga sa fie moale. Cand aceasta este gata, dati deoparte de pe foc si lasati-o sa se raceasca putin.
Tocati marunt legumele: ceapa verde, ardeiul si rosiile (intrucat rosiile pe care le-am gasit la magazin nu erau suficient de coapte, nefiind sezonul lor, am preferat rosiile in bulion si asa am facut un mic artificiu si am impacat doua lucruri: in loc de rosii si bulion, am pus direct rosiile in bulion de care va vorbeam).
Puneti untul sa se topeasca la foc mic si adaugati legumele tocate la calit.

Adaugati boiaua, zaharul, sare si piper dupa gust.

Tocati patrunjelul si taiati kaizerul felii. Jumatate din cantitatea de patrunjel o amestecati cu mamaliga si asezati mamaliga intr-un vas care merge la cuptor.

Deasupra intindeti compozitia de legume.
Incalziti cuptorul la 180 ‘C.
Faceti 4 scobituri in mamaliga din tava si spargeti in fiecare cate un ou. Asezati deasupra kaizerul si feliile de carnat.

Introduceti la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Scoateti din cuptor, presarati cu patrunjelul ramas si serviti fierbinte.
Gustarea romaneasca pe pat de mamaliga este gata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s