Gulas cu varza murata si afumatura

Gulas cu varza murata si afumaturaAceasta e una din retetele culinare pe care in mod normal o “prestez” la ceaun si asa am si facut de ziua mea: am gatit gulas secuiesc la ceaun, impreuna cu Vali, pe care mai mult ca sigur il stiti de la delicioasa lui emisiune “Descopera Romania cu Vali”. Mi-a placut foarte mult, asa ca l-am mai facut inca o data acasa, insa nu i-as spune tocmai gulas secuiesc, pentru ca mie nu imi prea place sa respect retetele intocmai, asa ca am facut o varianta mai pe gustul nostru asa.
A iesit foarte bun, este o mancare foarte satioasa, care va umple burtica si sufletul pe timp de iarna. E drept ca e ceva de lucru la pregatirea ingredientelor, dar sa va spun cum am facut eu: mi-am pus un film cu tema craciunistica si am curatat frumos, in vreo 30 de minute asa, toate cele. Nici nu stiu cum a trecut timpul

Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 2 morcovi mari taiati rondele/cubulete
– 2 cepe mari taiate marunt
– 1 ardei gras galben taiat cubulete
– 1 ardei gras rosu taiat cubulete
– 1 radacina pastranac taiata marunt
– 2 radacini patrunjel taiate marunt
– ½ gulie taiata cubulete
– 4 cartofi taiarti cubulete
– 700g varza murata taiata fidelute
– 1 fir mare carnat afumat
– 500g ciolan afumat fara os
– 200g costita afumata
– 5-6 linguri ulei
– 2 linguri boia
– 2 linguri pasta de ardei
– 2 linguri condimente pentru gulas
– 500ml passata de rosii
Ingrediente gulas cu varza murata si afumatura
Mai intai alegem o oala mare, incapatoare pentru toate ingredientele, in care punem uleiul la incins. Calim ceapa pana e translucida, apoi punem ardeii si calim pana sunt moi. Tragem de pe foc, punem condimentele, boiaua, pasta de ardei, morcovii, patrunjelul, pastarnacul. Amestecam bine si turnam apa cat sa acopere tot. Punem oala din nou pe foc si lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana legumele sunt al dente (morvocul e moale, se poate musca, insa nu se taie cu lingura) si lichidul a scazut la jumatate.
Pregatire gulas cu varza murata si afumatura
Punem apoi carnea, passata, amestecam si lasam sa fiarba alte 20 de minute. Punem apoi si varza, amestecam bine si mai fierbem alte 20 de minute. Potrivim de sare si piper si asta e :)
Pregatire gulas cu varza murata si afumatura
Nu aveti nevoie de garnitura, dar daca insistati, merge bine cu o mamaliguta si cu o lingura de smantana. Sa va fie de bine
Gulas cu varza murata si afumatura
Gulas cu varza murata si afumatura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s