Chiftele prajite lcu sos aromat

Ingrediente pentru 6 portii:
– 700g carne tocata amestec porc-vita
– o ceapa mica tocata marunt
– un sfert ardei gras verde tocat marunt
– un sfert ardei gras rosu tocat marunt
– 3 catei de usturoi tocati marunt sau trecuti prin presa
– o cana fulgi de ovaz
– o lingurita mix curry picant
– o lingurita mix sare aromata
– un ou
Ingrediente chiftele cu sos aromat
Mai intai si mai intai, incingem Airfryer-ul la 200°C pentru 15 minute.

Pana aparatul se incinge, noi amestecam bine bine toate ingredientele pentru chiftele si framantam pana compozitia sta legata. Formam apoi chiftelele, mie nu imi plac foarte mici, asa ca au fost cam de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Dupa cele 15 minute in care Airfryer s-a incins, am scos tava si am asezat chiftelutele. Puneti cat de multe incap, nu se lipesc intre ele, important e numai sa fie intr-un singur strat, nu le puneti unele peste altele. Introducem din nou tava in Airfryer si coacem 12-15 minute la 200°C. Pe la jumatatea timpului de coacere, nu uitati sa scoateti tava si sa o scuturati bine, pentru a intoarce chiftelele si a ne asigura ca se coc uniform. Inca un lucru important: de la o portie de chiftelute la alta (a copt toata cantitatea de ocmpozitie in 3 ture), timpul de coacere scade cu 2-3 minute, pentru ca aparatul va fi din ce in ce mai incins.
Preparare chiftele cu sos aromat
Cat se prajesc chiftelutele, noi facem un sos aromat din:
– 250 ml (o cana) ketchup dulce sau picant, cum doriti
– 50g zahar brun
– 100g unt
– 100ml apa
– 80ml otet de mere
– 1 lingurita mustar
– 3-4 linguri suc de lamaie
– o lingurita praf de usturoi
Ingrediente sos aromat pentru chiftele
Punem toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara si le tinem la foc mic, pana untul se topeste si sosul da cateva clocote.
Chiftelutele se vor rumeni foarte frumos, mai frumos decat va inchipuiti! In ceea ce priveste servirea, aveti doua optiuni: ori puneti sosul intr-un bol si chiftelele de jur imprejur, sosul fiind astfel un sos pentru chiftelute sau putem pune chiftelele in sos si le dam un clocot, asa le putem servi ca si pe chiftelutele marinate clasice. Eu am ales varianta de sos-dip, pentru ca am de gand sa servesc chiftelutele astea la mini-petrecerea de ziua mea, din acest weekend.
Chiftele cu sos aromat
Chiftele cu sos aromat
Chiftele cu sos aromat
Chiftele cu sos aromat
Chiftele cu sos aromat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s