Boxing Day-în 1838 și astăzi

Boxing Day-în 1838 și astăzi

 

 

 

26 decembrie este Ziua Sf. Ștefan și Boxing Day în Regatul Unit. Astăzi, în Statele Unite, ziua este adesea asociat cu resturile de Crăciun și sprees masive de cumpărături. Dar uita-te la acest descriere a Boxing Day de la Londra din povești despre Crăciun, scrise de editorul englez Thomas TP sub pseudonimul Parley Petru în anul 1838:
Ei bine, în ziua de box, sau ziua Sfântului Ștefan, pentru că ei sunt atât aceeași, Knockers, pe străzile din Londra, sunt păstrate merge toată ziua de lungă, pentru așteaptă, cu violoncel în punga verde, Belman, cu versurile sale, iar baietii de caritate, cu piese de Craciun, sunt sigur de a apela. Mulți un ucenic, de asemenea, pornește de pe acest comision placuta. Nu trebuie să presupunem că cutii de Crăciun și cadouri de Anul Nou sunt același lucru, pentru că nu este cazul. Dulapuri de Crăciun sunt date de superiorii către inferiori: Cadouri de ani, dar noi sunt schimbate între persoane de aceeași situație în viață, relațiile, prieteni, vecini, si cunostinte.
Autorul discută, de asemenea, tradiția Sfântul Ștefan zi de „vânătoare pitulice” în Irlanda:
Se spune că, la un moment în care unele trupe irlandeze au fost pe punctul de a surprinde și a pus la sabie o armata daneză, un Wren bietul ciugulit la unele firimituri, lăsate de un baterist de dormit, pe cap de un tambur, și-a dat, astfel, o alarmă. Încă de atunci țăranilor, în sudul Irlandei, du-te o vânătoare pitulice în ziua Sf. Ștefan, ca și cum acestea au fost determinate să se răzbune pentru a fi jefuit de victoria lor destinate.
Mai jos sunt cateva imagini 20-lea din 26 decembrie:

ststephen1.jpg

Tradiționale festivități irlandeze în Dingle, County Kerry, în ziua Sf. Ștefan, necunoscut an. Potrivit unui link furnizat într-o legendă de către Biblioteca Națională a Irlandei, care a postat acest fotografie la Flickr, Wren tradiția Hunt a supraviețuit în parada Wrenboys, participanții poartă costume de paie, care au fost purtate de deghizări Whiteboys, un grup de agrarienii au armate în secolul 18. 


boxingdayhunt.jpg

Boxing Day vânătoare a soiului non-pitulice sunt, de asemenea, o tradiție 26 decembrie. Iată o fotografie a unei vanatoare de Boxing Day în Țara Galilor din 2008. 


boxingday.jpg

Și tradiția de cumpărături la fel de bine-stabilit. Aceasta fotografie de pe Flickr este aparent de Eaton Center din Toronto, pe Boxing Day 2007.     copy paste  http://translate.googleusercontent.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s