Cocorada cu varza sau branza si marar

 Pentru 2 placinte avem nevoie de:
 1 kg faina
150 ml lapte
350 ml apa calduta
50 g drojdie proaspata
1 lingura zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1,5 kg varza(alba sau rosie)
2-3 linguri ulei
sare,piper dupa gust
300 g branza de casa/cascaval/branza de burduf
marar proaspat
sare,piper
1 ou pentru uns
Drojdia sfarmata o amestecam cu zaharul si 150 ml lapte caldut,o lasam deoparte 10 minute.
Faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margini punem sare dupa gust si uleiul,framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta.
Lasam aluatul la loc cald la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umpluturile:
Taiem varza julien si o calim in putin ulei,pana se inmoaie,adaugam dupa gust sare si piper.
Branza o dam pe razatoarea mare si o amestecam dupa gust cu marar tocat marunt,sare si piper dupa gust.
Impartim aluatul in 2 parti egale.
Intindem fiecare bucata de aluat intr-un cerc,in mijloc punem varza calita si o impaturam aducand marginile spre mijloc.
Intindem cocorada cu ajutorul sucitorului cat este tava in care se coace.
La fel procedam si cu cea cu branza.
Ungem tavile cu ulei,tapetam cu faina si punem placintele in tavi,le ungem cu ou batut si le dam la cuptor pentru cca 40 de minute pana sunt coapte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s