COCORADA CU BRANZA SI MARAR

Cocorada este conform definitiei din dictionar placinta de malai, oua si unt umpluta cu branza, cu urda si marar; ceea ce va propun eu sunt mai degraba niste placintele coapte la cuptor pe care le puteti umple cu branza, marar, cozi de ceapa verde sau varza dulce usor calita. Le-am denumit asa ptr ca imi aduc aminte de mama mea care ori de cate ori facea paine in cuptor punea la copt si cate o cocorada cu branza sau cu varza. Binenteles ea nu o facea asa „decupata” cum am facut eu, ea intindea aluatul punea pe jumatate umplutura apoi cu cealalta jumatate acoperea umplutura.
Pentru aluat avem nevoie de (vor rezulta 14-15 bucati):
– 620 gr. faina
– 400 ml lapte caldut
– 120 ml ulei
– 40 gr. drojdie proaspata
– 2 lingurite sare
– 2 lingurite zahar
Cum se pregateste: Laptele se incalzeste usor pe foc impreuna cu uleiul. Sarea se presara peste faina si se amesteca. Drojdia se amesteca cu zaharul pana cand devine lichida, apoi se pune in faina si se framanta adaugand treptat laptele impreuna cu uleiul. Se lasa la dospit aprox. 45 minute la loc caldut. Intre timp se pregateste umplutura: 400-500 gr branza de burduf sau de oaie se amesteca cu marar tocat marunt si cozi de ceapa verde sau varza dulce calita si condimentata cu sare si piper.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pe planseta de lucru infainata, apoi se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unei cupe de inghetata. Ale mele au diametrul de 11,5 cm.

Peste un cerc se pune umplutura dorita apoi se acopera cu un alt cerc.


Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt unde pentru a fi siguri ca nu de desfac se apasa marginile cocoradei cu dintii unei furculite.

Se ung cu ou batut si se presara cateva seminte de susan (noua ne place, voi puteti sa nu folositi)

Se dau la copt aprox. 30 minute sau pana cand se rumenesc frumos. (cuptorul meu, in ultimul timp, nu mai coace asa de bine, asa ca am dat cuptorul la maxim si am folosit o tava in care am pus niste apa pe care am pus-o dedesubtul tavii cu cocorada, pentru a avea siguranta ca nu se vor arde).
Se pot consuma calde sau reci sau daca raman de pe o zi pe alta pot fi incalzite in cuptorul cu microunde. vor fi la fel de bune. Sunt potrivite ca gustare la servici, la scoala pentru copilasi etc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s