TARTA CU PRUNE

                                                                                   

Avem nevoie de:
Pentru aluat: 200 gr. faina alba, 100 gr. unt, 50 gr. zahar, 1 ou, un praf de sare, si 2 linguri apa rece.
Pentru umplutura: 500 gr. prune taiate pestisori, 2-3 linguri zahar, 2 linguri amidon, 2 linguri gris.
Cum se face: Ingredientele pentru aluat se pun toate intr-un bol si se amesteca bine pana se obtine o coca compacta.

Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cca 30 minute. Intre timp pregatim umplutura: prunele spalate se iate pestisori, se amesteca cu zaharul si se pun pe foc sa fiarba 15 minute. Intr-un bol micut se iau 4-5 linguri de zeama lasata de prune si se amesteca cu amidonul, apoi acesta se toarna in compozitia de prune si se mai fierbe inca 5 minute.

Trei sferturi din coca se intinde in tava de copt (se pastreaza restul pentru grilaj)

se apasa bine-bine si se da la copt pentru 10-15 minute. Se scoate, se presara grisul apoi umplutura de prune. Peste umplutura se face un grilaj din restul de aluat pastrat.

Se da din nou la copt pentru inca 20 de minute. Se portioneaza si se serveste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s