PRAJITURA FANTA

 

 

 

 

 

Aceasta prajitura este chiar simplu de facut:
Pentru blat avem nevoie de: 6 oua, 7 linguri zahar, 1/2 praf de copt, 2 linguri cacao, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 7 linguri de faina.
La crema ne trebuie 250 gr. margarina, 100 gr zahar farin, 250 gr branza proaspata de vaci si 1 zahar vanilinat.
La glazura: 400 ml suc de portocale, 5 linguri zahar si 1 plic budinca de vanilie.
Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar
se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in prealabil cu uleiul
                                     
iar pe urma se pune faina amestecata dinainte cu praful de copt si cacao.
                                     
Toata compozitia se pune in tava in care am pus hartie de copt
                                      
si se niveleaza frumos cu lingura sau o spatula deoarece trebuie asezata crema peste blat.
                                      
Se pune in cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit pentru aprox. 35-40 minute.
Pregatim crema astfel: margarina (eu de obicei folosesc Rama Maestro) se bate spuma cu zaharul farin
si praful de vanilie
                                     
si la urma adaugam branza de vaci.
                                     
Atentie: branza de vaci sa nu fie moale caci altfel va curge glazura ce o vom pune deasupra.
Dupa ce s-a copt blatul si binenteles s-a racit il asezam pe tava
                                     
si intindem crema peste blat niveland frumos. Si acum un pont: ca sa fiti siguri ca nu va curge glazura calda mai bine ridicati putin marginile prajiturii cu crema asa ca la mine
                                    
Pregatim glazura astfel: se pune 300 ml suc de portocale la fiert cu zaharul si cand fierbe adaugam praful de budinca dizolvat in prealabil cu 100 ml suc. Lasam sa fiarba la foc mic aprox. 2-3 minute. O sa vedeti ca se va ingrosa
                                     
Se ia de pe foc glazura si se intinde lingura cu lingura peste crema cat este inca calduta (sa nu fie fierbinte).
Asa arata produsul final.
                                     
Se da la frigider pana se intareste glazura si apoi se poate servi.
Si pentru voi 2 feliute de prajitura, din pacate, virtuale.

                                       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s