CASTRAVETI MURATI

 

 

 

 

Azi m-am gandit sa incep o noua categorie „d-ale camarii” si vreau sa va propun o reteta foarte foarte buna de castraveti murati pentru iarna, adica castraveti in dunst. Reteta este una simpla insa rezultatul va fi mai mult decat imbucurator. Reteta este pentru un borcan de 800 ml, dar voi puteti pune cate borcane doriti. Aveti nevoie de:
– 100 ml otet de 9 grade
– 2 linguri pline de zahar tos
– 1 lingura rasa de sare grunjoasa(sare pentru muraturi)
– 1 sfert tableta aspirina (acid acetilsalicilic)
– la alegere: hrean, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, crengute de marar si cimbru, morcovi taiati rondele, ardei iute

Se spala castravetii, se aseaza in borcane impreuna cu ce ingrediente dorim sa folosim; Otetul, zaharul si sarea se amesteca toate pana cand zaharul este aproape dizolvat (el se va mai dizolva si la fiert), se pune compozitia peste castraveti apoi se completeaza cu apa calduta. Deasupra se pune aspirina apoi se pune capacul peste borcan.

 Se dau la dunst 30 minute din momentul cand incep sa fiarba.

Se tin la cald (in paturi) pana se racesc complet. Castravetii vor fi deliciosi si se pastreaza crocanti toata iarna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s