Tort de zmeura si ciocolata "A Neverending Dream"

Ingrediente: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linuri de ulei, 8 linguri de faina, o crema de vanilie la plic, 300 ml frisca lichida, 2 plicuri de praf de copt, 2 linguri cacao, 1 kg zmeura (plus supliment de zahar daca este mai acra), 1 crema de ciocolata la plic, 500 ml lapte, vanilie.
Mod de preparare:
– se fac doua blaturi din pandispan – unul alb si unul negru astfel:
– se bat albusurile de la 4 oua cu un praf de zahar si apoi cu 4 linguri de zahar. Se incorporeaza 4 galbenusuri, 4 linguri de ulei, 4 linguri de faina (2 de faina, 2 de cacao – pentru blatul negru), praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins timp de 30 de minute.
– se fac cremele de vanilie si de ciocolata dupa instructiunile de pe plic
– zmeura se spala bine si se imparte in 3: cateva fructe pentru ornat, o parte pentru spuma de zmeura si o parte pentru un piure de zmeura
– 200 ml de frisca lichida se bate bine si apoi se adauga zmeura, pana se obtine o spuma consistenta, de culoare roz
– la mixer sau la blander se striveste restul de zmeura si se adauga putin zahar pana se obtine un suc gros
– se pregateste o cafea buna cu zahar si se strecoara
– blaturile (alb si negru) se taie in jumatate
Tortul se asambleaza astfel:
– un blat negru se insiropeaza cu cafea
– se adauga jumatate din crema de vanilie
– blatul alb se insiropeaza cu piure de zmeura
– se adauga spuma de zmeura
– celalat blat alb se insiropeaza iar cu zmeura
– se adauga restul de crema de vanilie
– se pune ultimul blat negru si se insiropeaza cu restul de cafea
– tortul se imbraca in crema de ciocolata si se orneaza cu frisca, zmeura si ciocolata rasa
Tortul este senzational – imbinarea perfecta intre gustul fabulos al ciocolatei, acrisor si parfumat al zmeurei si fin al vaniliei. Perfectiunea! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s