Tort de ciocolata: Black&White Fantasy

 

 

 

 

Ieri am inventat o noua reteta de tort si am petrecut vreo doua ore in bucatarie pentru a o pregati. Insa rezultatul a fost pe masura asteptarilor: o prajitura fantastica, delicioasa, cu aspect „profi”:)) Desi, recunosc – nu este o reteta tocmai ieftina, merita incercata pentru o zi festiva sau daca iti este pofta de multa ciocolata. Iata mai jos reteta…
Tort de ciocolata: Black&White Fantasy
Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 4 linguri faina, 1/2 esenta rom, 2 linguri cacao, un plic praf de copt
Sirop: 200 ml apa, 2 linguri zahar, 2 lingurite cafea, o esenta de rom, o esenta vanilie

Crema: 500 ml frisca lichida, 3 ciocolate albe fara crema, 2 plicuri intaritor frisca
Ornament: 7-8 bomboane de ciocolata cappuccino, o ciocolata amaruie (100g).
  
Mod de preparare:
– albusurile de la cele 6 oua se bat bine cu un praf de sare si apoi se adauga treptat cele 6 linguri de zahar, ca pentru bezea
– se pun galbenusurile de la cele 6 oua si se amesteca in bezea, de jos in sus, cu o lingura de lemn
– se adauga 6 linguri de ulei si se amesteca atent
– se pun: 4 linguri de faina, cacaua cernuta si praful de copt si se amesteca bine
aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (incalzit bine dinainte) timp de 30-35 de minute, pana ce o scobitoare iese curata din mijlocul blatului:)
– in acest timp se topeste ciocolata alba (300 g – 3 tablete) in bain marie si se lasa la racit
– se bate bine frisca lichida cu cele 2 plicuri de intaritor de frisca
se face siropul din apa, cafea, zahar, rom si vanilie – se fierbe putin si se lasa la racit
– blatul, cand este gata, se taie in doua si se insiropeaza
– din frisca preparata se pastreaza 5-6 linguri pentru ornat, iar in restul se incorporeaza ciocolata alba topita
crema astfel obtinuta se intinde pe blat, se acopera cu cealalta parte, care se insiropeaza la randul ei
– tortul se acopera cu frisca si se aranjeaza frumos
pe tort se pun cele 7-8 bomboane de ciocolata (mie mi-au incaput 11:)
– ciocolata amaruie se topeste in bain marie si dupa ce s-a racit, se pune intr-o punga de plastic, care se taie la un colt. Se face un grilaj frumos de ciocolata neagra peste tort. 
  
Asta este tot! Vi se pare complicat? Nu este! Sper sa incercati acest tort si sa-mi spuneti cum v-a iesit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s