Pui cu rosii si cartofi

 

 

 

O reteta foarte simpla, insa delicioasa, de vara. Cumpara pulpe superioare de pui si dezoseaza-le (treci cutitul pe fiecare latura a osului si il scoti usor), apoi le prajesti in ulei de masline, pana devin crocante. 
Cartofii trebuie sa fie noi si mici, daca sunt de dimensiuni mari, ii poti taia in jumatate. Se fierb in apa cu sare, iar la final (cand sunt facuti), adaugi in apa clocotita cateva rosii (eu am ales rosii si galbene) si le lasi cateva secunde. 
Scoti rosiile si le dai jos coaja, apoi intr-o tava de cuptor aranjezi intr-un singur strat cartofii, puiul prajit si rosiile taiate bucati mari.
Pregatesti intre timp un ulei aromat astfel: intr-un mojar maruntesti 5-6 catei de usturoi, patrunjel si marar, apoi adaugi ulei de masline si amesteci bine. Poti folosi oregano proaspat, busuioc sau rozmarin. Nu uita sa asezonezi cu sare, piper si foarte putin chili.
Peste amestecul din tava, torni uleiul aromat si dai la cuptor 30 de minute. Este un fel de mancare excelent, proaspat, usor si in plus, arata foarte bine.
Merge cu un vin alb demisec, iar la desert poti servi o prajitura cu piersici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s