Porc cu mirodenii in aluat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toti ne pregatim zilele acestea pentru minunata masa de Craciun. Facem piftie, sarmale, friptura, cozonaci si alte bunatati, insa exista multe persoane carora le place sa incerce ceva nou in fiecare an. Si cum ma numar si eu printre ele, m-am gandit ca o placinta delicioasa ar fi foarte potrivita pentru Sarbatori. 

Ingrediente: 500 g aluat de foietaj (puteti cumpara si un pachet mare de 800 g), 300 g pulpa de porc, 250 g piept de porc fara os, 150 g ficat de porc, 1 ceapa, ulei, nucsoara, enibahar, cuisoare, marar, sare, piper, chili, un ou.
Mod de preparare: 
– carnea de porc (pulpa si pieptul) se dau prin masina de tocat. Ca sa nu munciti prea mult, rugati macelarul sa faca aceasta operatiune. 
– ficatul se taie marunt, sa amesteca cu ceapa tocata si carnea. Se adauga toate mirodeniile si apoi amestecul se caleste in ulei, la foc mic. La final, se adauga mararul taiat marunt.
– intr-o tava rotunda (de tort sau de tarta) se pune hartie de copt si apoi prima foaie de aluat. Peste aluat se toarna compozitia din carne de porc. Se acopera cu cealalta foaie de aluat, iar marginile se strang in asa fel incat sa inchida bine placinta, dar sa arate si decorativ. Eventual, surplusul de aluat taiati-l in forma de brazi sau flori si decorati placinta pe deasupra. 
– se bate bine un ou si se unge placinta cu acesta. Se da la cuptorul incins in prealabil, timp de 45 de minute, la foc potrivit. 
– placinta se lasa sa se raceasca cel putin jumatate de ora inainte de a o taia. Se serveste alaturi de crengute de marar, sos de rosii picant si un pahar de vin rosu!
 
 
 
 
va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s