COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR

 

 

 

 

Imi place sa prepar cotletul asa dar si multe alte fripturi pentru ca vinul innobileaza gustul dar si fragezeste carnea.
Avem nevoie de:
– 4-6 fileuri de cotlet
– 70-80 ml vin alb
– 60 ml apa
– 50 gr unt
– 5 linguri de ulei
– sare, piper, boia, putina vegeta
– 1 catel de usturoi
– cateva fire de patrunjel verde proaspat

Se spala carnea si se taie felii de grosimea degetului

crestam usor feliile pe orizontala si pe verticala pe ambele parti

le ungem cu putin unt, le punem in tava unsa cu unt

condimentam si adaugam apa si vinul

acoperim tava si dam la cuptor.
Dupa 30 minute feliile de carne se intorc pe partea cealalta.

Spre sfarsitul prepararii, dupa 60-90 minute de stat la cuptor, se adauga un catel de usturoi taiat marunt si putin patrunjel verde prospat tocat.

Se serveste imediat dupa ce se mai racoreste putin cu garnitura de care doriti voi, noi am preferat cartofi piure (pentru ca-i plac puiului meu foarte mult).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s