"Snitel de porc cu sos vanatoresc"

Am ales cateva felii de ceafa de porc (nu cotlet, ca e prea fad, pentru gustul desavarsit al snitelului), am indepartat oasele si le-am tavalit in amestec de ou proaspat, batut cu o lingura de faina, piper, sare si chili. Am prajit carnea in „aluat” in ulei canarian, pana a capatat o crusta delicioasa si cu parfum de sarbatoare:))
Sosul l-am facut din solzi de ceapa, fasii de ardei verzi si rosii, ciuperci si usturoi, pe care le-am calit putin pana cand ceapa a devenit translucida. Am adaugat apa (merge si cu o supa de pui) si am asteptat cateva minute, pana au fiert si s-au amestecat aromele.
Intr-o cescuta am pus cateva linguri de smantana proaspata si in loc de faina recomandata in reteta, am adaugat 2 linguri de supa concentrata de ciuperci (din plic). Am mixat pana am obtinut o crema groasa pe care am pus-o cu mandrie peste legumele in fierbere. Sosul a fost gata in cateva minute…

Am asezat snitelele frumos pe o farfurie, am daugat din belsug sos vanatoresc, o adiere de piure de cartofi si o salata de varza neaosa ca sa taie din dulceata preparatului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s