"Friptura de miel la cuptor"

 

 

 

Imi place mielul, insa mananc foarte rar, de 2-3 ori pe an maxim. Acum, de Paste, este cea mai buna perioada sa prepari o reteta care implica si carnea de miel. Eu m-am gandit la doua preparate din acelasi fel de carne, dar cu doua rezultate foarte diferite. Unul este aromat si exotic, celalalt suculent si savuros. Deci, alegeti ce va place…
Miel cu portocale la cuptor
  
Ingrediente: 2 bucati mari de carne de miel, 2 portocale, 2 lingurile zahar burn, sare, piper, o lingurita coaja de portocale, 1/2 lingurita ghimbir ras, 3-4 cuisoare, menta uscata (o lingurita), unt topit (150 g).
Mod de preparare:
– carnea de miel se curata de orice fel de grasime si de piele, se spala bine si se taie felii
– se sterge de excesul de apa si se aseaza intr-o tava pentru cuptor
– se pune sare si piper pe carne
– pe deasupra se aseaza feliile de portocala, fara partea alba
– din condimente (zahar, coaja portocale, ghimbir, cuisoare, menta si untul topit) se face o pasta care se toarna peste miel si portocale
– tava se introduce in cuptorul incins la 325 grade (treapta 5) si se lasa in jur de 40 de minute. 
– din 10 in 10 minute se mai toarna cu o lingura sos din tava peste miel. 
se serveste ornat cu o coaja de portocala in spirala si o frunza de menta (sau marar), pe o baza din orez:)

Miel cu rozmarin si vin rosu la cuptor
Ingrediente: 2 bucati mari de carne de miel, rozmarin proaspat sau uscat (dar sa nu fie macinat), 2 catei de usturoi, zeama de la o lamaie, ulei de masline, sare si piper, doua pahare de vin rosu.
Mod de preparare:
– ca si in reteta anterioara, carnea se spala si se sterge de apa (dupa ce s-a indepartat orice urma de grasime si de piele)
– intr-un mojar se amesteca rozmarinul, usturoiul, zeama de lamaie, putin ulei de masline, sare si piper. Cu aceasta pasta se unge foarte bine carnea de miel si se lasa la frigider 2 ore, impachetata in folie de aluminiu.
– intr-o tigaie neaderenta, feliile de miel se prajesc in ulei de masline foarte incins, cate 4-5 minute pe fiecare parte.
– carnea se scoate din tigaie, iar in aceasta se toarna vinul si se aduce la fierbere
– dupa ce a iesit alcoolul din vin (cateva minute de fierbere, pana se ingroasa un pic sosul), se reintroduc bucatile de carne in tigaie si aceasta se da la cuptor 15 de minute la foc mic. 
– acest fel de mancare se serveste cu piure de cartofi, cu ciuperci sau cu paste tagliatelle. 
Bineinteles, la masa  nu va poate lipsi un vin bun, rosu:) Sarbatori fericite!
 
 
 
 
va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s