4 retete de vin fiert

 
 

Pentru a face fata frigului naprasnic de afara dar si pentru a va binedispune, nu ezitati sa apelati la vinul fiert.

Cu totii stim ca un pahar de vin are efecte benefice asupra organismului si ca o ceasca de vin fiert la culcare constituie un mijloc de lupta impotriva racelii. Astfel, va prezentam cateva retete de vin fiert pentru a diversifica metodele de prepare in cazul in care vreti sa luati „antidotul guturaiului” in mai multe zile.

Vin fiert cu mar

Ingrediente: vin rosu, un mar, un pliculet de ceai de fructe aromat, piper boabe, scortisoara.

Mod de preparare: se spala marul si se taie cubulete. Se pune vinul la fiert si se adauga toate cele de mai sus, mai putin pliculetul de ceai.

Dupa ce a fiert fara sa dea in clocot se opreste si se introduce ceaiul se acopera cu un capac si se lasa pentru doua minute, iar la sfarsit se pune putin zahar. Cantitatile se stabilesc in functie de numarul de persoane si cat de mare este…setea.

Vin fiert cu scortisoara si cuisoare

Ingrediente: 150 g zahar, 5 g scorţişoară, 5 g cuişoare, 1 l vin roşu.

Mod de preparare: intr-o cratita curata, in care nu se gateste, se pun zaharul, scortisoara si cuisoarele, peste acestea se toarna vinul si se amesteca. Se pune cratiţa pe foc, acoperita cu un capac si se tine numai pana cand da in clocot pentru ca bautura sa nu-si piarda din aroma. Se strecoara si se serveste in cani.

Vin fiert cu cardamom

Ingrediente: doua linguri zahar brun, o portocala, un bat de scortisoara, doua cuisoare, cinci seminte de cardamom sfaramate (mirodenie din familia ghimbirului), 750 ml apa (sau mai putina, daca vreti un amestec mai tare), 750 ml-1 litru vin rosu.

Mod de preparare: se curata coaja de portocala si se pune alaturi de celelalte ingrediente, mai putin vinul, intr-o cratita emailata sau de inox. Se incalzeste timp de 10 minute. Se adauga vinul si se mai tine pe foc cateva minute ca sa se amestece aromele. Se strecoara si se serveste cald.

Vin fiert cu fructe exotice

Ingrediente: 2 l de vin rosu, 100-200 gr zahar (dupa gust si depinde cat de dulce e vinul), doua lingurite praf scortisoara, 200-250 ml apa fiarta , doua portocale taiate in felii subtiri, o jumatate de lamaie taiata in felii subtiri, cateva bucati de ananas (si din conserva).

Mod de preparare: se amesteca toate ingredientele, mai putin vinul. Se dau in clocot, se reduce focul si se lasa timp de 10 minute. Dupa aceea se adauga vinul si se mai lasa inca 10 minute la foc foarte mic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s