Tort ecler facut acasa

Coji de ecleruri:
200ml  ulei
400ml apa
400g faina
1 vf cutit sare
10 oua

Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Dupa primul clocot se da focul la minim si se incorporeaza faina.

Se lasa la racit, apoi se adauga cate un ou amestecand pana ce si acesta se incorporeaza in compozitie.

Intr-o tava de tort se pune hartie de copt si cu ajutorul unui posh se modeleaza ecleruri micute.

Lasati putin spatiu intre ele pentru ca prin coacere se vor umfla, obtinand la final un blat fara gauri.

Din restul compozitiei se fac ecleruri putin mai mari decat cele pe care le vom folosi pentru blat si se coc in tava cuptorului.
Din aceasta compozitie ies mai multe ecleruri decat avem nevoie. Pe cele ramase le-am umplut cu crema de vanilie.



Crema 1: 
400g ciocolata menaj
400ml frisca lichida
1 esenta de rom

Se rupe ciocolata in bucatele mici si se topeste la bain marie. Treptat se adauga frisca, amestecand continuu. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de rom. Se pastreaza la frigider 2 ore, apoi se spumeaza 10 minute cu mixerul.

Crema 2:
400 ml lapte
40g amidon
150g zahar
3 galbenusuri
4 linguri cacao
1/2 esenta de rom
2 plicuri zahar vanilinat

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se amesteca 100 ml lapte cu amidon si cacao si se adauga peste galbeusuri.
In restul de 300 ml lapte se adauga cele 2 pachete de zahar vanilinat si se pun la fiert. Dupa primul clocot se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca pana compozitia ajunge sa aiba consistenta unei budinci. Se lasa la racit si se pune esenta de rom.

Cele doua creme se amesteca si se impart in doua parti egale.

Blatul de jos este reprezentat de blatul din ecleruri pe care l-am facut prima data. Peste el se pune jumatate din crema. Eclerurile coapte separat se taie pe jumatate.

Se pun peste crema jumatatile de jos, apoi se adauga a doua parte de crema. Se pun capacelele eclerurilor.

Glazura : 1 pachet crema decor de la Dr Oetker.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s