Tarta din clatite cu carne

Pentru o forma obisnuita de tarta avem nevoie de 10-14 clatite, in functie de marimea lor. Eu le-am copt intr-o tigaie mica, asadar am avut nevoie de 14.

Se pregatesc urmand reteta obisnuita, dar fara a pune zahar si lapte. Eu am folosit 2 oua, 1/2 l apa minerala, un varf de sare, 3 linguri de ulei si faina.
In timp ce le-am copt am preparat si umplutura. Pentru aceasta am avut nevoie de:

400 gr carne tocata vita
1 ceapa
3 catei usturoi
1 ou
100 g branza topita
100 ml vin rosu
1 lingura suc de rosii
boia
sare
piper
ulei

Tocam ceapa si  usturoiul si le punem la calit in putin ulei incins. Cand incep sa sticleasca adaugam carnea si dupa 7-8 minute vinul rosu. Lasam sa fiarba 15 minute, apoi condimentam dupa gust.
Batem oul, il amestecam cu branza topita si le incorporam in compozitia de carne. Luam cate 1-2 linguri din acest amestec, punem pe cate o clatita si rulam.
Ungem tava cu unt si asezam fiecare clatita pentru a da forma unei spirale.

200 ml smantana
2 oua
100 gr cascaval ras
marar
unt pentru uns tava

Batem  cele 2 oua cu smantana si tunam peste clatite. Introducem tava in cuptorul preincalzit la temperatura medie timp de 15-20 minute.

Scoatem tava, presaram cascavalul ras si mararul si o introducem iar la cuptor, de aceasta data la foc mic, pana se topeste cascavalul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s