Savarine facute acasa

  Nu m-am gandit nicio clipa ca delicioasele prajituri se prepara atat de usor🙂.ia priviti reteta mai jos

  1. Aluat
  • 6 oua
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar pudra sau 4 linguri zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 1 cub unt

    2. Sirop :

  • 600 ml apa
  • 3 linguri whiskey
  • 300 g zahar

   3. Frisca – 400 ml
   4. Decor:

  • dulceata de capsune
  • 2 cubulete de ciocolata cu lapte

Incepem prin a separa ouale, batem albusurile spuma cu praful se sare si cu zaharul, iar dupa ce incorporam si galbenusurile renuntam la mixer si folosim o lingura din lemn pentru a amesteca pesmetul si faina.

Ungem cu unt formele pentru savarine sau tava pentru briose si le umplem cu  compozitie.

Se coc timp de 15-20 minute, primele 5 minute la foc mediu, apoi mic. Trebuie sa se desprinda de pereti  inainte de a scoate tava din cuptor.

Dupa ce se racesc, se intorc si le taiam capacelul.

Facem siropul din ingredintele de la punctul 2. si insiropam savarinele cu el caldut. Apoi trebuie sa le lasam la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
Batem frisca (pastram 2 linguri din ea pentru decor) si umplem fiecare savarina cu ajutorul unui posh.

Pe capacelul fiecarei savarine punem cate o lingurita de dulceata de capsune. Peste cubuletele de ciocolata punem cele 2 linguri de frisca si le topim la cuptorul cu microunde. Le amestecam si decoram savarinele.

Neasteptat de usor, nu?

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s