"Friptura de miel la cuptor"

Timp de preparare: 2 ore

De Paste am cumparat un miel micut(in jur de 5 kg), pe care l-am impartit in doua : cate 2 pulpe si o coasta per portie. Prima portie am gatit-o de Paste, iar acum am pregatit si portia ramasa.

  • 2 pulpe miel
  • 1 coasta miel
  • ulei
  • otet
  • unt
  • foi de dafin
  • piper
  • boia iute
  • curry
  • ceapa
  • apa
  • sare

Am scos carnea de la congelator, iar dupa ce s-a dezghetat am pregatit-o pentru marinat : la patru pahare de apa am pus o jumatate pahar de otet, o ceapa tocata, 2 foi de dafin, piper boabe si sare. A stat la marinat 5-6 ore.
Am scos carnea, am uns fiecare bucatica in parte cu unt, am condimentat cu boia iute si curry si am asezat-o in tava de la aragaz in care am pus ulei. Am tinut-o la cuptorul incins 10 minute, dupa care am adaugat o cana jumatate de apa. Din cand in cand puneam sosul din tava peste carne cu ajutorul unei linguri. Dupa ce o intoarceti, trebuie sa dati flacara cuptorului la un nivel mai mic.

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s