"Biscuiti cu miere si crema de lamaie"


Timp de pregatire: 00:40 ore
Timp de gatire: 00:15 ore
Timp Total: 01:55 ore
Numar portii: 2 tavi
Grad de dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 portie aluat identic cu al biscuitilor cu miere si martipan, si anume:
    • 540 de grame de faina
    • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita de praf de copt
    • 170 de grame de miere de albine
    • 150 de grame de zahar
    • 1 ou
    • 110 de grame de unt cu 80% grasime
    • arome dupa gust: extract de vanilie sau zahar vaniliat, cate 1 lingurita rasa de praf de scortisoara, ginger, cardamom, cuisoare
  • 250 de grame de lemon curd
  • in plus: faina pentru presarat planul de lucru, zahar pudra pentru finisat

Preparare:
Evident, pentru prepararea aluatului folositi lista ingredientelor de mai sus si instructiunile de preparare de la reteta de biscuitilor cu miere si martipan. Pentru crema de lamaie, folositi ingredientele si urmati instructiunile de la reteta lemon curd.
Pentru asamblare:
1. Se imparte aluatul in 2 jumatati si dintr-una dintre ele, pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde o foaie de aluat in grosime de 3-4 mm. Se decupeaza discuri cu un taietor rotund, de preferinta cu marginile ondulate, in lipsa merge si cu un pahar (poza 1).
2. Din a doua jumatate de aluat se decupeaza discuri identice, apoi li se indeparteaza cu un taietor rotund mai mic mijlocul, ramanand un cerc gol (poza 2).
3. Se aseaza discurile in tava acoperita cu hartie de copt si marginile se umezesc cu o pensula inmuiata in apa, apoi se acopera cu cerculetele goale si se apasa foarte usor. In golul de la mijloc se toarna cate 1 lingurita de lemon curd. (poza 3)

Biscuitii se coc in cuptorul preincins la 170 de grade Celsius, timp de 12-15 minute, pana cand se coloreaza frumos.

Se lasa biscuitii sa se raceasca complet apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Se pastreaza foarte bine intr-o cutie bine inchisa (de tabla sau de carton, etc.), la fel cu toate dulciurile cu miere, devenind din ce in ce mai fragezi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s