"Făina de cânepă previne osteoporoza"

 

 

 

 


Făina de cânepă este un aliment cu valori nutriţionale deosebite, care conţine multe răspunsuri la problemele dietei dumneavoastră zilnice. În făina de cânepă găsiţi ambele tipuri de proteine: structurale şi biologic active (globulare). Proteinele structurale includ colagenul, creatina şi fibrogenul, acestea fiind constituenţii principali ai oaselor, pielii, părului şi ligamentelor. Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele şi includ, de exemplu, hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) şi enzimele.
Bogată în aminoacizi, fibre şi acizi graşiProteina din făină de cânepă conţine şapte aminoacizi esenţiali, fără de care alimentaţia v-ar fi grav afectată: arginină, leucină, lizină, metionină, fenilalanină, treonină, valină. În ea mai întâlniţi un procent mare de fibre alimentare – 30% – care vă ajută să aveţi un tranzit intestinal optim pentru confortul şi sănătatea dumneavoastră. De asemenea, conţine acizi graşi esenţiali Omega 6 şi Omega 3 în raportul optim de 3:1.
Suplineşte carneaConţinutul mare de fibre alimentare din făina de cânepă este remediul ideal împotriva constipaţiei. Laxativele nu sunt o soluţie, deoarece pot provoca tulburări neaşteptate ale digestiei şi nu aduc necesarul de fibre alimentare, astfel încât colonul să fie protejat.
Făina de cânepă suplineşte foarte bine lipsa cărnii, datorită conţinutului de proteine şi a prezenţei celor opt aminoacizi esenţiali.
De asemenea, conţinutul de colagen şi fibrogen recomandă această făină pentru stoparea căderii părului.
Conţine calciu şi îi favorizează absorbţiaFăina de cânepă conţine 210 mg de calciu la 100 g produs. Fiind din resursă naturală, calciul este uşor de asimilat. Suplimentul de acizi graşi esenţiali în organism creşte absorbţia calciului şi descreşte eliminarea pe cale urinară a acestuia. Astfel, păstraţi în oase o cantitate mai mare din acest mineral, ceea ce duce la întărirea lor şi la prevenirea osteoporozei.
Stimulează memoriaFăina din seminţe de cânepă are un index glicemic scăzut (carbohidraţi 22,7%), fiind în acelaşi timp nutritivă. Astfel, ea poate să dea senzaţia de saţietate fără să crească nivelul zahărului în sânge. Lecitina conţinută ajută în perioadele de solicitare intelectuală intensă. Deoarece este naturală, se absoarbe mult mai bine decât extractul pe care îl găsiţi la farmacie.
• Făina de cânepă poate fi achiziţionată din magazinele naturiste tip plafar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s