"Prajitura cu nuca si cafea"

Ma tot gandeam ce pot sa fac cu albusurile ce le adunasem la congelator. Si pentru ca pentru copiii aveam deja pregatita o inghetata la congelator, mi-am zis ca acum e momentul sa-mi satisfac pofta de-o prajitura cu cafea. )


Pentru blat:
300 g albus (~8 albusuri)
150 g zahar
200 g nuca prajita si macinata
1 lingura zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri faina
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa.
Separat, amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute.

Cand este gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.
Pentru crema:
200 g unt
100 g zahar
2 linguri cacao neagra
1 lingura cafea solubila
Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste. Adaugam cacaoa si cafeaua solubila si omogenizam.
Desprindem usor hartia de copt de pe blatul racit, se taie in 3 fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in 3 si o repartizam pe cele 3 foi.
Dam prajitura la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Pentru decor, se pot presara deasupra ceva nuci tocate.

 

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s