"Salata de ciuperci cu maioneza"

Iata, dragii mei, ca mai e putin si vine Craciunul, incepe sa miroase a scortisoara si portocale
Reteta de astazi nu e nici cu scortisoara nici cu portocale, ba chiar miroase bine-a usturoi. ))) Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi este potrivita pentru sarbatorile ce vin, neaparat sa o treceti pe lista voastra cu aperitive.


Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare si piper
  • usturoi, dupa gust
  • maioneza (puneti atat cat considerati ca trebuie)

Mod de preparare:

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece. Punem apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand incepe sa fiarba punem in apa 1 lingurita de sare, cateva boabe de piper si zeama de la o lamaie mare. Fierbem ciupercile in jur de 15-20 de minute, gustati si vedeti cand sunt gata. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.
Intre timp se prepara maioneza. Galbenusul fiert se sfarama bine intr-un castron si se presara putina sare. Punem galbenusul crud si omogenizam. Turnam apoi ulei in fir subtire, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Din cand in cand stropim cu zeama de lamaie.
Ciupercile bine racite le taiem felii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Le punem intr-un castron, punem maioneza si omogenizam. Potrivim gustul de sare, punem si putin piper proaspat macinat si usturoiul bine pisat. Omogenizam si dam la rece pentru 1 ora.
Se serveste ca aperitiv, dar merge foarte bine si ca garnitura la diferite fripturi.

 Bucatarul viorel

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s