"Tort Panna Cotta"

„Tort Panna Cotta”

 

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru panna cotta de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml lapte evaporat
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 10 g gelatina
  • Pentru panna cotta de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bombonele colorate


Mod de preparare

Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu ulei si esenta de rom dupa gust. Adaugam zaharul peste spuma de albusuri si mixam bine pana obtinem o spuma consistenta si lucioasa. Turnam galbenusurile si amestecam usor, iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Omogenizam usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul pe un gratar, il lasam sa se raceasca foarte bine apoi il taiem in 2 parti.
Panna cotta de ciocolata alba:
Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.
Ciocolata rupta bucatele, peste acre am turnat smantana pentru frisca, o topim la foc mic sau la baine marie. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si adaugam gelatina hidratata. Turnam compozitia intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se incheaga bine si poate fi scoasa din forma.
Panna cotta de ciocolata:
Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece. Cacaoa o “desfacem” cu laptele caldut.
Intr-un vas amestecam laptele evaporat si smantana pentru frisca. Adaugam ciocolata rupta bucatele si laptele cu cacao. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si adaugam gelatina hidratata. Dam la frigider pana compozitia incepe sa se ingroase, sa prinda consisteta.
In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem o parte din blat. Pe mijlocul blatului, chiar in centru, punem panna cotta de ciocolata alba.

Turnam deasupra panna cotta de ciocolata, acoperim cu cel de-al doilea blat, invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
Se rastoarna tortul pe un platou, se scoate folia alimentara si se orneaza cu fisca batuta si bombonele colorate.

 Bucatarul viorel

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s