"Placinta de post cu ciuperci"

 

 

 



Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 2 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • apa calduta (atat cat sa obtinem un aluat ferm si nelipicios)
  • 1/2  lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • ~200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • usturoi

Mod de preparare:

Aluat:
Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc, adaugam un praf de sare, uleiul si praful de copt. Amestecam incet cu mana si turnam incet incet apa calduta, pana aluatul “se leaga” . Framantam un aluat neted si nelipicios, pe care-l dam la rece pana este gata umplutura.
Umplutura:
Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam ciupercile tocate. O parte le-am tocat marunt marunt, iar restul ciupercilor le-am taiat bucati. Fierbem la foc mic, pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Aproape de sfarsit potrivim gustul de sare si piper, adaugam putin patrunjel verde tocat si cativa catei de usturoi pisati. Dam deoparte si lasam la racit.
Aluatul il impartim in 2. Intindem o parte din aluat intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin ulei. Adaugam umplutura de ciuperci si acoperim cu cea de-a 2-a parte de aluat.

Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana placinta se rumeneste usor deasupra.
Se lasa la racit, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Este foarte buna si calda, dar mie mi-a placut mai mult rece.

 Bucatarul viorel

va doresc  Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s