"Fazan umplut cu ciuperci"


Ingrediente necesare

1 fazan mare,
2 linguri de ulei,
1 chifla,
lapte pentru inmuiere,
1 lingurita de ceapa rasa,
100 g ciuperci,
1 ou,
150 g slanina afumata,
sare, piper macinat, sos de ciuperci.

Mod de preparare reteta

Se prajeste ceapa intr-o lingurita de ulei, se adauga ciupercile si se calesc, apoi se amesteca cu chifla inmuiata in lapte si stoarsa, ou, sare si piper.
Fazanul se umple cu aceasta compozitie, se coase deschizatura; pieptul si pulpele se impaneaza cu slanina, se pun in uleiul ramas si se fierb inabusit, apoi se scot din zeama si se transeaza.
In zeama ramasa se prepara sosul de ciuperci, care se toarna peste carnea de fazan.


Se serveste cu garnitura de orez.
Fazan ca in normandia: 1 fazan mare, 200 g slanina afumata, 50 g unt, 50 g cascaval ras, 1 pahar de vin alb, frunze de vita de vie, sare, 1 legatura de patrunjel verde, tarhon.
Pieptul si pulpele fazanului se impaneaza cu slanina, iar interiorul se unge cu un amestec de unt si cascaval ras, peste care se presara patrunjel verde si tarhon tocat. Fazanul se inveleste in felii de slanina si in cateva frunze de vita de vie, apoi se leaga cu ata si se fierbe inabusit cu vin. inainte de a-1 servi, se desface ata, se scot feliile de slanina si frunzele de vita de vie si se da la cuptor, ungandu-1 din cand in cand cu slanina, pana se rumeneste. Fazanul devine plin de savoare cu condimentele folosite si cu frunzele de vita de vie.  

 Afişează profilul

Va dorim pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s