"Fazan la cuptor cu ciuperci şi cimbru"

Ingrediente:

  • 1 fazan
  • 200 g slănină crudă
  • 150 g zarzavat
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 150 g unt
  • 400 g varză de Bruxelles
  • 12 ciuperci
  • 500 g cartofi noi
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 1/2 lingură făină
  • 3 linguri smantană
  • 12 crutoane

Mod de preparare:
Se frige la cuptor fazanul înăbuşit (învelit cu felii subţiri de slănină legate cu sfoară subţire) cu ceapa tocată, zarzavatul şi cozile de ciuperci tăiate, sare, piper, cimbru şi puţină supă.
Cind este gata se scoate şi se face sosul cu făină şi supă, se fierbe 20 minute, se strecoară, se pune smîntînă.
Fazanul se tranşează şi se aşază pe platou garnisit cu varză de Bruxelles şi cartofii fierţi, date în unt şi verdeaţă tocată şi ciupercile întregi sotate cu crutoane.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 Afişează profilul

va doresc  Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s